image

Ken jij jouw ligprofiel al?

Je ligprofiel is de basis van goede nachtrust

Jouw lichaam is uniek. Logisch dus, dat een standaard matras niet voldoet. Met slaapTEQ kies je voor een gepersonaliseerd matras gemaakt op basis van een uitgebreide liganalyse. Een slaapexpert stelt jouw matras na je analyse zone voor zone samen. Ontdek hoe het werkt.

Play icon Schlaf TEQ Peter Smelik over individuele matrassen

Van liganalyse tot uitgeruste ochtenden

Met slaapTEQ kies je voor persoonlijk. Jouw eigen slaapexpert begeleidt je in het hele proces. Die start met een goed gesprek over jouw slaapverhaal. Wat zijn je slaapgewoonten? Hoe zit het met slaapproblemen? En heb je specifieke klachten?

Daarna krijg je een uitgebreide liganalyse in onze ligsimulator. Dit vormt samen met je slaapgedrag en behoeftes de basis van je gepersonaliseerde matras. Deze kun je meteen proberen in de winkel en na levering nog 6 maanden gratis aanpassen dankzij onze uitgebreide garantie.

Drie intelligente stappen

De liganalyse uitgelegd

1. Ligdrukmeting

We meten de drukpunten van je lichaam op een ligsimulator. Zo zien we precies welke delen van je lichaam lichte of zware ondersteuning nodig hebben. Zo krijg je een matras dat precies past bij jouw lichaam, onderbouwd met intelligente data.

2. Lichaamsdrukprofiel

Vanuit de ligdrukmeting maakt de ligsimulator een lichaamsdrukprofiel. Dat profiel geeft precies aan welk type ondersteuning in welk van de 24 zones nodig is. De blauwdruk van het matras kan vervolgens ingevuld worden.

3. Handmatige samenstelling van het matras

Met het lichaamsdrukprofiel bouwt de slaapexpert vervolgens het matras op. Voor ieder van de 24 zones gebruikt hij een andere module, die uit verschillende materialen bestaan. Je kunt je nieuwe matras direct proberen. Bij de fabriek bestellen we er eentje voor je die gelijk is aan degene waar je op hebt gelegen. Zo simpel werkt slaapTEQ.

Binnen 24 uur geven we je antwoord.

Vragen of direct een afspraak maken? We helpen je graag

„Samenvattend kan worden gesteld dat het contact met het Ergonomisch Ligcentrum de kwaliteit van mijn slaap positief heeft veranderd.“

Dr. Thomas B.

Dr. Thomas B.

Het maken van een telefonische afspraak gebeurde op vriendelijke wijze, bekwaam en zeer snel. De uitleg ter plaatse was duidelijk en het computergestuurd creëren van de ideale matras gebeurde snel en vakkundig. De gratis en vrijblijvende meting was geweldig. Van de prijzen voor de kussens en de matras ben ik zeker niet geschrokken. Ze vallen naar mijn mening binnen redelijke grenzen.

De eerste paar nachten op het nieuwe bed brachten nog niet het gewenste resultaat. Pas na drie dagen had ik de juiste positie gevonden. Omdat het kussen nu de juiste hoogte heeft, is de regelmatige pijn in de schouder volledig verdwenen en sindsdien is ook de ochtendspanning in de wervelkolom gestopt. Het incidentele snurken is niet verdwenen, maar wel merkbaar verminderd. "Samenvattend kan worden gesteld dat het contact met het Ergonomisch Ligcentrum de kwaliteit van mijn slaap positief heeft veranderd."

Ter plaatse + mobiel

Welk matras heeft mijn lichaam nodig?

Op de markt lokken honderden matrasaanbiedingen u met woorden als "ergonomisch", "orthopedisch", "flexibel", enzovoort. Dat maakt de zoektocht naar de juiste matras er niet makkelijker op. Uw slaapexperts adviseren u en creëren met behulp van een meting op de Ligsimulator precies de matras die uw lichaam nodig heeft om tot rust te komen.

Lattenbodem - De teamspeler voor gezond slapen. Van Ilyas Merl
Lattenbodem - De teamspeler voor gezond slapen.

Paradoxaal genoeg wordt de lattenbodem tegenwoordig vaak apart van de matras gekocht. Met het oog op een afgestemde slaapplek is dat niet handig...

Hoe belangrijk is een kwaliteitsmatras eigenlijk? Van Ilyas Merl
Hoe belangrijk is een kwaliteitsmatras eigenlijk?

Pijn in de schouders, rugpijn, armen/benen die in slaap vallen - speelt de matras nu de hoofdrol bij lichamelijke klachten of niet?

Kussengevecht. Wat maakt een goed hoofdkussen uit? Inkijkjes
Kussengevecht. Wat maakt een goed hoofdkussen uit?

Het orthopedisch hoofdkussen, zoals velen het kennen, heeft een opmerkelijke vorm en garandeert een goede hoofdligging tijdens de nachtrust. Maar is het de investering waard?