TECHNOLOGIE EN ERVARING – DE PERFECTE MATCH

Maatwerk is onze standaard

Als eerste deel je jouw slaapgewoonten en eventuele klachten met een van onze slaapadviseur. Daarna volgt een uitgebreide analyse, een ligdrukmeting, op de ligsimulator. Deze meting creëert een persoonlijk lichaamsprofiel onderverdeeld in 24 zones. Op basis van de verzamelde gegevens creëren we direct in de winkel een op maat gemaakt matras.

In drie stappen naar een op maat gemaakt matras

Hoe werkt een liganalyse?

1. Ligdrukmeting

Eerst wordt bekeken hoe je ligt en analyseert een slaapadviseur je gewoontes en behoeften. Daarna meten we de drukpunten van het lichaam op een geavanceerde ligsimulator.

2. Lichaamsdrukprofiel

Op basis van de resultaten van de analyse maakt de ligsimulator een lichaamsdrukprofiel. Dat profiel geeft precies aan wat voor soort ondersteuning in welk van de 24 zones nodig is. Zo krijg je een matras dat precies past bij jouw lichaam, onderbouwd met data.

3. Handmatige samenstelling van het matras

Met jouw unieke lichaamsdrukprofiel bouwt de slaapadviseur het matras na in de winkel. Voor ieder van de 24 zones wordt een ander element gebruikt. Je kunt je nieuwe matras direct proberen

SNEL - EENVOUDIG – BETROUWBAAR

Net zo uniek als een vingerafdruk

Een standaard matras kan geen recht doen aan de individuele lichaamsbouw van veel mensen. Iedereen heeft een ander postuur en ande­re verschillen. Een universeel matras reageert meestal op gewicht en warmte, maar de basisstructuur blijft hetzelfde. Dankzij de ligsimulator en aanpasbare materialen helpen we je om weer van je nachtrust te genieten.

Interview

Het advies van Dr. Johannes Mayrhofer

Specialist in orthopedische chirurgie en Medisch Directeur van slaapTEQ.

"Er is geen alledaags product dat zo'n blijvende invloed heeft op het lichaam als een matras. Vanuit medisch oogpunt is een orthopedisch matras, aangepast aan ieders lichaam, essentieel.”

Binnen 24 uur geven we je antwoord.

Vragen of direct een afspraak maken? We helpen je graag

„Samenvattend kan worden gesteld dat het contact met het Ergonomisch Ligcentrum de kwaliteit van mijn slaap positief heeft veranderd.“

Dr. Thomas B.

Dr. Thomas B.

Het maken van een telefonische afspraak gebeurde op vriendelijke wijze, bekwaam en zeer snel. De uitleg ter plaatse was duidelijk en het computergestuurd creëren van de ideale matras gebeurde snel en vakkundig. De gratis en vrijblijvende meting was geweldig. Van de prijzen voor de kussens en de matras ben ik zeker niet geschrokken. Ze vallen naar mijn mening binnen redelijke grenzen.

De eerste paar nachten op het nieuwe bed brachten nog niet het gewenste resultaat. Pas na drie dagen had ik de juiste positie gevonden. Omdat het kussen nu de juiste hoogte heeft, is de regelmatige pijn in de schouder volledig verdwenen en sindsdien is ook de ochtendspanning in de wervelkolom gestopt. Het incidentele snurken is niet verdwenen, maar wel merkbaar verminderd. "Samenvattend kan worden gesteld dat het contact met het Ergonomisch Ligcentrum de kwaliteit van mijn slaap positief heeft veranderd."

Ter plaatse + mobiel

Welk matras heeft mijn lichaam nodig?

Op de markt lokken honderden matrasaanbiedingen u met woorden als "ergonomisch", "orthopedisch", "flexibel", enzovoort. Dat maakt de zoektocht naar de juiste matras er niet makkelijker op. Uw slaapexperts adviseren u en creëren met behulp van een meting op de Ligsimulator precies de matras die uw lichaam nodig heeft om tot rust te komen.

Lattenbodem - De teamspeler voor gezond slapen. Van Ilyas Merl
Lattenbodem - De teamspeler voor gezond slapen.

Paradoxaal genoeg wordt de lattenbodem tegenwoordig vaak apart van de matras gekocht. Met het oog op een afgestemde slaapplek is dat niet handig...

Hoe belangrijk is een kwaliteitsmatras eigenlijk? Van Ilyas Merl
Hoe belangrijk is een kwaliteitsmatras eigenlijk?

Pijn in de schouders, rugpijn, armen/benen die in slaap vallen - speelt de matras nu de hoofdrol bij lichamelijke klachten of niet?

Kussengevecht. Wat maakt een goed hoofdkussen uit? Inkijkjes
Kussengevecht. Wat maakt een goed hoofdkussen uit?

Het orthopedisch hoofdkussen, zoals velen het kennen, heeft een opmerkelijke vorm en garandeert een goede hoofdligging tijdens de nachtrust. Maar is het de investering waard?