image

slaapTEQ

Eindelijk professioneel slaapadvies

Slapen en moderne technologie vormen samen slaapTEQ. Met een slaaponderzoeker en een fysiotherapeut als oprichters, ontstaat een unieke combinatie van kennis over slaap en een realistische benadering van het menselijk lichaam.

Hoe twee betrokken ondernemers zorgen voor een nieuwe, duurzame slaapkwaliteit.

Hun namen zijn niet Asterix en Obelix. Maar Marvin en Ilyas. Marvin Till studeerde civiele techniek aan de Technische Universiteit van Wenen. Tegelijkertijd werkte hij bij de klantenservice van het bekende Instituut Proschlaf te Salzburg. Het instituut heeft zich altijd geconcentreerd op lichamelijk slaaponderzoek. Zo werd - vanuit een medisch-wetenschappelijk perspectief - het effect onderzocht van de fysisch-technische kwaliteit van een slaapsysteem op de subjectief waargenomen kwaliteit van de nachtrust.

Moet de persoon zich aanpassen aan het matras, of het matras aan de persoon?

Het was de taak van de toenmalige techniek student Marvin Till om bestaande Proschlaf-bedsystemen na aankoop aan te passen aan de werkelijke slaapervaring. Het intensieve onderzoek naar dit onderwerp en de voortdurende dialoog met veel klanten uit Duitsland en Oostenrijk trokken al snel zijn volledige aandacht. En zijn enthousiasme vanaf de eerste studentenjob werd een fulltime engagement met een duidelijke visie. Want Marvin kreeg steeds meer inzicht in wat klanten echt willen – en nodig hebben.

alternate text
Asterix & Obelix. Lennon & McCartney. Till & Merl.
image

"...Het werk is leuk, vooral als iedereen rustig kan slapen terwijl je bezig bent."

Vanaf het begin was duidelijk, dat advies slechts de eerste stap kon zijn. Ondersteuning na de aankoop was een van de belangrijkste andere elementen. Veel klanten kenden dat tot op dat moment niet. - Marvin Till

De oorzaak van veel slaapproblemen: slaperig advies.

De uitgebreide klantenservice van het Proschlaf Instituut deed Marvin Till al snel inzien dat veel klachten gewoon het gevolg waren van gebrekkig advies in gewone matrassenwinkels. In veel gevallen vond - en vindt - gewoon helemaal geen, of onvoldoende, analyse plaats van de individuele behoeften die mensen met slaapproblemen werkelijk hebben. Het hoofddoel was (is) om het geprefabriceerde product zo snel mogelijk over de toonbank te krijgen.

De oplossing: een modern Ligcentrum – met moderne service.

Met professioneel, klantgericht advies in onze eigen speciaalzaak. Waarbij de nadruk ligt op de aspecten die door het Proschlaf Instituut zijn onderzocht. De Ligsimulator is een gepatenteerde, wetenschappelijk bewezen methode voor gepersonaliseerde matrasaanpassing, die klanten in staat stelt objectieve gegevens te gebruiken als basis voor een matrasaankoop. Met de Ligsimulator kan voor iedereen, veilig en gemakkelijk, de orthopedisch correcte beduitrusting gevonden worden. Het verschil tussen zo'n matras en een 13-in-een-dozijn matras? Hetzelfde als tussen een maatpak en een uit het rek gekocht pak dat te klein is en op alle plaatsen knelt.

Als een fysiotherapeut een slaaponderzoeker tegenkomt...

Met Marvin Tills jeugdvriend Ilyas Merl, die op dat moment midden in de opleiding fysiotherapie in Wenen zat, werd de laatste, beslissende component toegevoegd. Hierdoor werd de therapeutisch-medische benadering van een matrasgeoriënteerde ergonomische begeleiding mogelijk, die in de daaropvolgende jaren voortdurend werd toegepast en uitgebreid. Ondertussen is Ilyas Merl een afgestudeerd fysiotherapeut met meerdere jaren beroepservaring en mededirecteur van slaapTEQ.

alternate text
Ons doel: Van Wenen tot Utrecht - Vertrouwen scheppen door lokale aanwezigheid.
Het geheel nieuwe bedrijfsconcept: slaapoptimalisatie is belangrijker dan winstmaximalisatie.

Vanaf het allereerste begin was het motto van Marvin en Ilyas: "Neem de tijd en kijk wat de klant nodig heeft. En niet hoe je zo snel mogelijk iets kunt verkopen.” De eerste consultaties vonden plaats in de fysiotherapieruimte van een kleine dokterspraktijk in het 6e district van Wenen. Na een paar maanden was al duidelijk dat dit concept zou werken, aangezien de vraag naar deskundige, individuele begeleiding in Oostenrijk enorm is. Vele honderden tevreden mensen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland en een eerlijk, transparant concept met after-sales ondersteuning en aanpassingsmanagement, maken duidelijk dat deze methodische manier om klanten te adviseren precies datgene was wat ontbrak in de verder louter op winst gerichte matrassenmarkt. Overtuig uzelf!

Welkom bij slaapTEQ! Er is een methode die zorgt voor goed slapen:

Uw vragen en zorgen zijn belangrijk voor ons. Schrijf ons gewoon waar u mee zit.

Wij beantwoorden elke vraag binnen 24 uur!