De ideale matras voor gewichtsveranderingen

13.12.2023
Helaas zijn standaardmatrassen hier vaak niet toe in staat. De veranderingen in individuele behoeften vormen een uitdaging voor eigenaars van reguliere slaapmatrassen. U slaapt simpelweg anders wanneer uw lichaam verandert.

Het goede nieuws voor degenen die hiermee te maken hebben, is dat dit probleem eenvoudig kan worden opgelost. Er bestaan namelijk matrassen die zo flexibel zijn als het leven zelf: gepersonaliseerd en op maat gemaakt.

Een matras dat zich aanpast aan uw lichaam

Om een matras exact af te stemmen op persoonlijke behoeften en lichaamskenmerken, is een nauwkeurige analyse nodig. Bij slaapTEQ houden we rekening met de huidige slaapsituatie, fysieke kenmerken zoals lengte en gewicht, en individuele ongemakken.

Met behulp van de ligsimulator, die gebruikmaakt van gepatenteerde technologie, creëren we een objectieve basis voor het aanpassen van de matras. Deze simulator meet de druk van het lichaam op het slaapoppervlak en is ontwikkeld door experts op het gebied van slaaponderzoek, psychologie en fysiotherapie van het Proschlaf Instituut.

Daarna wordt een geïndividualiseerd lichaamsondersteuningsprofiel berekend voor uw toekomstige matras. Hierdoor kan de matras in 24 verschillende zones van top tot teen worden aangepast, zodat uw lichaam precies daar wordt ondersteund waar het nodig is.

Een matras op maat zorgt voor een betere gewichtsverdeling

Het gebruik van stempels met verschillende hardheden zorgt ervoor dat de matras zich aanpast aan het lichaam - in plaats van andersom, zoals bij standaard commerciële matrassen.

Een matras dat zich zelfs na jaren nog aanpast

Het aanlpasbare slaapoppervlak maakt latere aanpassingen aan de huidige levensomstandigheden mogelijk. De stempels kunnen eenvoudig worden aangepast door uw slaapTEQ specialist. Met een 100% servicegarantie zorgt uw gecertificeerde slaapexpert ervoor dat het slaapoppervlak achteraf kan worden aangepast, zodat het individuele ligcomfort ook jaren na de levering van de matras zonder veel moeite kan worden hersteld.

Conclusie: Het lichaam verandert voortdurend in de loop van de tijd. Bij ingrijpende veranderingen, zoals zwangerschap of nieuwe klachten aan rug, nek of schouders, is een latere aanpassing van de matras nodig. Veel mensen slapen weer beter zonder een nieuwe matras te hoeven kopen.

Categorie Matras

Label Vraag en antwoord, Matras, Slaapkwaliteit