Gezonder leven in het nieuwe jaar en hoe een matras daarbij kan helpen

04.03.2020

Het nieuwe jaar is alweer twee maanden oud en zoals elk jaar rijst de vraag: wat blijft er over van de goede voornemens? De hardloopschoenen liggen waarschijnlijk alweer in de kast en het sportschoolabonnement loopt ongebruikt door...

Een duurzame levensstijl heeft duidelijk meer nodig dan alleen maar een éénmalig verzetje of een jaarlijks goed voornemen. Fysiek fitter worden en een paar kilo afvallen staan in dit land heel vaak op het lijstje van goede voornemens. Beter slapen is ook voor veel mensen een wens, maar bijna niemand neemt het op zich om dit actief waar te maken. Toch zou een gezondere en meer rustgevende slaap HET doel voor het nieuwe jaar moeten zijn. Zeker als je kijkt naar een online enquête, die is uitgevoerd door onderzoekers uit Salzburg. Daaruit blijkt dat 45,8% van alle ondervraagden slaapproblemen heeft, en de meesten van hen hebben dit al jaren. Dat de bestaande behandelingen niet werken, of dat veel mensen niet eens de moeite nemen om dit probleem aan te pakken, was voor de onderzoekers een zorgwekkende constatering. Tijd dus voor een duurzaam nieuwjaarsvoornemen!

"Het belang van een goede nachtrust is algemeen bekend," zegt slaapadviseur Gordon Hengst, en "het mag niet los worden gezien van een gezonde levensstijl met lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet". Het slaapoppervlak speelt echter een belangrijke rol. Een matras die niet bij het lichaam past, kan leiden tot ernstig ongemak bij het liggen. Het lichaam wordt door onze jachtige leven extra zwaar belast, daarom mag de aankoop van een matras niet aan het toeval worden overgelaten. Het is belangrijk om een matras te vinden, dat aan het lichaam is aangepast en dat gedurende de hele levensduur kan worden bijgesteld om alle veranderingen in het leven aan te kunnen.

Wij kunnen u hierbij helpen en u op lange termijn gerichte en persoonlijke ondersteuning bieden. Laat een goede nachtrust het eerste nieuwjaarsvoornemen zijn dat wordt gehaald!

Bron van de enquête: het wetenschappelijke onderzoek is in te zien via https://osf.io/bdy73/ .

Categorie Van Gordon Hengst

Label Tips, Vraag en antwoord, Matras, Lattenbodem, Hoofdkussen, Slaapkwaliteit, Slaapadvies, Dislocatie van tussenwervelschijf, Boxspring, Matrasprijs