image
TIPS+KENNIS

Slaapkwaliteit

Matras

De ideale matras voor gewichtsveranderingen

Stress, dieetveranderingen, chronische ziekten of zwangerschap zijn slechts enkele factoren die ons lichaamsgewicht kunnen beïnvloeden. Wanneer uw postuur verandert, moet uw slaapoppervlak zich ook aanpassen aan deze nieuwe omstandigheden. Aangezien we gemiddeld een derde van ons leven in bed doorbrengen, zou het ideaal zijn als het slaapoppervlak zich flexibel aanpast aan deze nieuwe lichaamsafmetingen.

Tips

Slaap je al of ben je nog aan het piekeren?

Goed slapen en uitgerust wakker worden. Dat klinkt eenvoudig, maar zo werkt het helaas niet altijd. Ligt u in bed te woelen en te draaien en kunt u niet in slaap vallen? Psychologe Luca Merl geeft u hier tips om beter te slapen.

Lattenbodem

Een dure matras en dan ook nog een dure lattenbodem? Verstandige configuratie vs. nare verrassingen

Bij een goede matras hoort ook een goede lattenbodem. Dat hoor je vaak. Tot zover alles goed. Maar moet de lattenbodem net zo duur zijn als de matras? Heb ik een dikke, dure matras EN een lattenbodem nodig die allebei vele honderden Euro's kosten? Hoe weet ik welke configuratie zinvol is? Laten we dat eens van wat dichterbij bekijken...

Van Gordon Hengst

Gezonder leven in het nieuwe jaar en hoe een matras daarbij kan helpen

Het nieuwe jaar is alweer twee maanden oud en zoals elk jaar rijst de vraag: wat blijft er over van de goede voornemens?

Themagerelateerde vragen?U vraagtwij antwoorden