TIPS+KENNIS

Slapen-Bed-Gezondheid

Er is bijna geen enkel ander onderwerp dat zoveel vragen kan oproepen dan het onderwerp slapen. In ons kennisblog nemen we uitgebreid de tijd om enkele van de kernprincipes over dit thema en aanverwante onderwerpen met u te delen.

Matras

De ideale matras voor gewichtsveranderingen

Stress, dieetveranderingen, chronische ziekten of zwangerschap zijn slechts enkele factoren die ons lichaamsgewicht kunnen beïnvloeden. Wanneer uw postuur verandert, moet uw slaapoppervlak zich ook aanpassen aan deze nieuwe omstandigheden. Aangezien we gemiddeld een derde van ons leven in bed doorbrengen, zou het ideaal zijn als het slaapoppervlak zich flexibel aanpast aan deze nieuwe lichaamsafmetingen.

Zwangerschap

Goed slapen tijdens de zwangerschap: 5 tips voor een rustgevende nacht

Bijna geen enkele testuitslag brengt zoveel vreugde als een positieve zwangerschapstest. Maar hoe groot de euforie over uw eigen kroost ook mag zijn, het is belangrijk om tijdens de zwangerschap de juiste balans te vinden voor uw eigen lichaam.

Tips

Slaap je al of ben je nog aan het piekeren?

Goed slapen en uitgerust wakker worden. Dat klinkt eenvoudig, maar zo werkt het helaas niet altijd. Ligt u in bed te woelen en te draaien en kunt u niet in slaap vallen? Psychologe Luca Merl geeft u hier tips om beter te slapen.

Beweging tijdens de slaap

Bestaat de optimale slaaphouding eigenlijk wel?

Weet u uw optimale slaaphouding? Onze gecertificeerde slaapadviseur Gordon Hengst legt uit wat belangrijk is.

Lattenbodem

Een dure matras en dan ook nog een dure lattenbodem? Verstandige configuratie vs. nare verrassingen

Bij een goede matras hoort ook een goede lattenbodem. Dat hoor je vaak. Tot zover alles goed. Maar moet de lattenbodem net zo duur zijn als de matras? Heb ik een dikke, dure matras EN een lattenbodem nodig die allebei vele honderden Euro's kosten? Hoe weet ik welke configuratie zinvol is? Laten we dat eens van wat dichterbij bekijken...

Themagerelateerde vragen?U vraagtwij antwoorden